Multipassionate? Waar begin je?

Multipassionate? Waar begin je?

Meerdere projecten (gestart, lopend, half mee begonnen, nooit afgemaakt), tientallen ideeën (of nog meer) en een gebrek aan geld! HELP! Hoe kan je er nu voor zorgen dat jij als über gepassioneerde ondernemer toch die uitdaging blijft voelen in je werkzaamheden maar tegelijkertijd hier ook je geld mee verdiend. Want ideeën all over the place zonder gedegen uitvoering, dat gaat niet de rekeningen betalen. Helaas…

Een goed strategisch plan van aanpak gaat jou hier enorm bij helpen. Veel ondernemers staan hier niet bij stil en kiezen ervoor, vaak niet eens bewust, om maar gewoon te beginnen, in plaats van eerst eens goed stil te staan bij de vragen zoals wie, wat, en hoe. Hoewel het als tijdverspilling ervaren kan worden is het juist heel waardevol. Wanneer je hier namelijk goed de tijd voor neemt, zal je bepaalde valkuilen al kunnen ondervangen.

Hoeveel tijd heb jij al verloren aan het starten aan het project wat het vervolgens toch net niet was? En had je dit (achteraf gezien) op voorhand al vast kunnen stellen?

Multipassionate en doelen stellen

Ik ben overtuigd dat we niet allemaal een “calling” of een true purpose hebben. We leven in een wereld waarin dit enorm wordt geïdealiseerd. Focus op 1 ding! Maak dat groot! Maar wat als je niet wilt kiezen? Wat als je heel veel schillende passies hebt en je enorm kan genieten van uiteenlopende dingen? Wat mij betreft echt geen probleem, maar ik weet wel dat we niet alles tegelijk kunnen. Soms kunnen we een aantal kleinere projecten naast elkaar opstarten en op andere momenten is het verstandiger om tijdelijk je focus op 1 project te leggen, simpelweg doordat het een groter of moeilijker project is.Strategiesessie Flow Planners

Door stil te staan bij je plan van aanpak, dan wel voordat je begint, dan wel als tussentijdse reflectie en het bijstellen van je doelen, kan je nadenken over welke stappen slimmer zijn om nu eerst te nemen en welke ideeën je beter nog even voor je uit kan schuiven.

Het maken van een strategisch (business-)plan is trouwens helemaal niet saai. Het is zelfs super leuk! In het ondernemerschap gaat het om het opzij zetten van je angsten en het hebben van plezier. Het is net een spel. Je dromen en de route koppel je aan elkaar. Zorg dat je in controle komt van je eigen leven. Maak de beslissing om zoveel mogelijk plezier te maken en precies datgene te doen waar jij blij van wordt!

Wil je hier hulp bij? Dat kan. Ik help multipassionate ondernemers bij het opzetten en bij het daadwerkelijke uitvoeren van het plan van aanpak. Dit begint altijd met een strategiesessie op een toffe inspirerende locatie. Hier lees je er alles over!

Geen reactie's

Geef een reactie